Video’s

Op deze pagina vind je alle Trendfiles Talks en themafilms.

Trendfiles Talks zijn Interviews met wetenschappers of andere deskundigen over onderzoek binnen thema’s waar ook de technische installatiebranche mee te maken heeft. Daarnaast themafilms over actuele kennisonderwerpen in relatie tot de rol van de installateur bij maatschappelijke thema’s.

 • Trendfiles Talks – Peter Luscuere

  Trendfiles Talks – Peter Luscuere

  Hoogleraar Bouwfysica en Installaties TU Delft Over het klimaatbeleid, de energietransitie, groene waterstof en het streven naar een positieve footprint in de gebouwde omgeving en wat dit betekent voor de installatiebedrijven. »

 • Trendfiles Talks – Helianthe Kort

  Trendfiles Talks – Helianthe Kort

  Hoogleraar Building Healthy Environments – TU Eindhoven Lector Technologie voor zorginnovaties – Hogeschool Utrecht Over hoe de comfortinstallateur van meerwaarde kan zijn voor het welzijn en de gezondheid van mensen. »

 • Trendfiles Thema – Blauw-groene daken in de stad

  Trendfiles Thema – Blauw-groene daken in de stad

  Het dak wordt steeds vaker gezien als de plek waar een gebouw een belangrijke bijdrage kan leveren aan verduurzaming en klimaat adaptatie in de stad. Binnen het RESILIO project in Amsterdam werken meerdere partijen samen om, na een periode van leren, innoveren en experimenteren, bestaande corporatiewoningen te voorzien van een blauw-groen dak. »

 • Trendfiles Talks – Frank Pot

  Trendfiles Talks – Frank Pot

  Trendfiles Talks met : Emeritus hoogleraar Sociale Innovatie Radboud Universiteit Nijmegen. In deze aflevering van Trendfiles Talks vertelt Frank Pot over de noodzaak van het aanbieden van een goede kwaliteit van arbeid, wat kwaliteit van arbeid – of ‘ goed werk’ – is en hoe je dat kunt bereiken met sociale innovatie. »

 • Cybersecurity in de praktijk

  Cybersecurity in de praktijk

  Hoe staat het met het bewustzijn bij werknemers en werkgevers over de de bijkomende verantwoordelijkheden op het gebied van Cybersecurity? In de Best Practice film Cybersecurity in de praktijk vertellen Erik van Noort en Jos van Veluw over hun werk bij CS2. Een venture van Croonwolter&dros waar ze organisaties, meestal in de vitale infrastructuur, helpen… »

 • Trendfiles Talks – Rutger Leukfeldt

  Trendfiles Talks – Rutger Leukfeldt

  Trendfiles Talks met : Rutger Leukfeldt, lector cybersecurity in het mkb (De Haagse Hogeschool) en senior onderzoeker NSCR (Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving. In deze aflevering van Trendfiles Talks vertelt Rutger Leukfeldt over de omvang, aanpak en gevaren van cyberaanvallen in het mkb. En hij legt uit om wat voor soort criminelen het gaat en… »

 • Trendfiles Talks – Juliette Walma van der Molen

  Trendfiles Talks – Juliette Walma van der Molen

  Trendfiles Talks met Juliette Walma van der Molen, hoogleraar talentontwikkeling, wetenschap en techniek aan de Universiteit Twente. Over het ontwikkelen van een leven lang leren mentaliteit in de bedrijven en het onderwijs. En het mislopen van een grote groep geschikte leerlingen voor techniekopleidingen als gevolg van stereotype beeldvorming. »

 • Trendfiles Talks – Jacques Zeelen

  Trendfiles Talks – Jacques Zeelen

  Trendfiles Talks met Jacques Zeelen, hoogleraar lifelong learning aan de Rijksuniversiteit Groningen. Over dieper en rijker leren op het MBO in plaats van streven naar hoger opgeleiden, over het project Toekomstbestendig Technisch Vakmanschap (TTV) en over de noodzaak van samenwerking tussen bedrijven en opleidingen. »

 • Trendfiles Talks – Sander Mertens

  Trendfiles Talks – Sander Mertens

  TRENDFILES TALK met Sander Mertens, lector Energy in transition (Haagse Hogeschool). Over de energietransitie, de noodzaak van het matchen van vraag en aanbod m.b.v. ‘smart multi commodity grids’, en de rol van de installateur daarin. »

 • Trendfiles Talks – Joseph Kessels

  Trendfiles Talks – Joseph Kessels

  Trendfiles Talks met Joseph Kessels, emeritus hoogleraar Human Resources en onderwijskundig leiderschap. Over werkplekleren en het belang van een goede leercultuur in bedrijf en opleiding. »

 • Trendfiles Talks – Henk Volberda

  Trendfiles Talks – Henk Volberda

  Over de samenhang tussen sociale innovatie en technologische innovatie, talentherkenning en nieuwe businessmodellen. Henk Volberda, Hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centre for Business Innovation. »

  ,
 • Trendfiles Talks – Michiel Schoemaker

  Trendfiles Talks – Michiel Schoemaker

  Over talent, talentontwikkeling en het belang van bouwen aan communities en netwerken om talenten en organisatie te verbinden. Michiel Schoemaker, Hoogleraar Talent en Organisatiemanagement aan AOG, School of Management. »